ROgift.ro(magazin de cadouri)

Profetii despre cum vor incepe suferintele noastre

Sfarsit de secol, sfarsit de mileniu. Sfarsit de lume? Pana acum, fiecare sfarsit de timp a insemnat un nou inceput. Sunt mii de ani de cand oamenii nu inceteaza sa faca scenarii ale Sfarsitului. O data la o mie de ani, teama sfarsitului de lume isi lasa umbra peste locuitorii Terrei. Cei patru cavaleri, lupta
Ingerului cu Fiara, intoarcerea triumfala a lui Iisus Christos, Messia. Cuvintele Apocalipsei Sfantului Ioan Teologul de aproape doua mii de ani modeleaza imaginatia oamenilor, iar pe unii ii inspira sa faca noi profetii. Traim in pragul anului 2000, poarta spre Mileniu, cea de a treia mie de ani crestina. Traim inundatii, cutremure, stiute eclipse si intalniri cu comete, traim momentul alinierii planetelor, dar si razboi, si foamete, si boli nascocite parca pentru a-i pedepsi pe locuitorii noilor Sodome si Gomore. Un Babilon Secund. Traim intr-o zodie nucleara, si buna, si rea, traim dezastre ecologice, dereglari climaterice si intalniri de gradul III. Traim acum un timp in care fiecare vrea sa afle, cu un graunte in plus, ce se va intampla. O zodie in care sunt cercetati profetii, o zodie in care sunt din nou deschise cartile de capatai ale omenirii.
Marea teama, dar si intrebarile, sperantele, fantasmele chiar incep sa-si dezvaluie identitatea: anul 2000. Un final deschis, pentru ca in inima fiecaruia dintre locuitorii planetei lumineaza speranta in promisa pace de o mie de ani. Va fi ea platita cu inca un razboi nimicitor?

Carlo Palermo a fost judecatorul de instructie care, in 1983, la inchisoarea Rebibbia din Roma, l-a anchetat pe Ali Agça, autorul atentatului din 1981 asupra Papei Ioan Paul al II-lea, iar la Sofia, in acelasi an, pe complicele lui Agça, Bekir Celenk. El traieste astazi in Trento, orasul sau natal. Din magistratura s-a retras dupa ce, victima a unui atentat, era sa-si piarda viata.
In cartea1) intitulata Il quatro livello (Gradul al patrulea) si publicata in 1996 la Roma de Editori Riuniti, Palermo trateaza si atentatul asupra Suveranului Pontif, punand in ecuatie falsa filiera bulgara si rolul jucat de CIA: „S-a spus ca abia recent s-a vazut cat de nefondata este teoria filierei bulgare, constituita pe baza declaratiilor lui Ali Agça. Si tocmai anumite elemente aparute in acest context ne impun sa le luam in considerare, pentru a incerca sa deslusim adevarata dimensiune a complotului impotriva Papei, pana azi neperceput in reala sa gravitate. Acuzatiile formulate de criminalul ucigas <pocait> - si deci intentiile celui care i-a sugerat declaratiile respective - au alimentat climatul de tensiune dintre tarile occidentale si URSS, dintre Italia si Statele Unite si lumea comunista". Sanctitatea Sa n-a incetat sa considere drept „un miracol" faptul ca a supravietuit atentatului din 13 mai. Miracol datorat Sfintei Fecioare: „Maria, Maica mea! Maria, Maica mea!" erau singurele cuvinte pe care le rostea, invocand, inca o data, relatia cu totul speciala pe care o are cu Maica Domnului. Luna mai este luna inchinata Maicii Domnului. Sanctitatea Sa a venit pe lume tot in mai, in ziua de 18. Sfanta Fecioara Maria s-a aratat pentru prima oara la Fatima pe 13 mai (1917) si a continuat sa vina cu regularitate in fiecare zi de 13, pana in octombrie cand este consemnata ultima aparitie a Sa (exceptie face aparitia din luna august, care a fost in ziua de 19).
Praznuirea acestor aparitii, scrie Carlo Palermo, „a avut, legat de cele dezvaluite, un talc aparte inca de la inceputul pontificatului Papei Wojtyla, in spiritul lucrarii de evanghelizare pe care ar fi avut sa o desfasoare ca <papa polonez>". „Dupa atentat - si aici Carlo Palermo deschide o noua provocare -, in cursul celei de a doua calatorii in Germania, Papa Wojtyla ar fi lansat acest avertisment: <Lumea traieste capitolul al XII-lea din Apocalipsa>". Despre ce este vorba? „A doua aparitie de la Fatima, asa cum s-a aratat, se referea anume la pocainta rusa: <Daca va urma indemnurile mele>, le-a spus Maica Domnului celor trei ciobanasi - Lucia, Francesco si Giacinto -, <Rusia se va indrepta si va fi pace; in caz contrar, Rusia va imprastia in intreaga lume falsa ei invatatura si va dezlantui razboaie si persecutii impotriva bisericii> (...) Din acest motiv, crestinii ortodocsi rusi, convinsi de o actiune de impacare desfasurata de pontiful polonez, au socotit aparitia de la Fatima ca pe unul din marile evenimente ale secolului. (Fatima si revolutia rusa din octombrie reaminteau cele doua mari semne ale Apocalipsei: Femeia imbracata in soare, simbol al Miresei ceresti si al Synaxei Sfintilor, respectiv Fiara, simbolizand raul." Apocalipsa 12: Femeia care naste si balaurul. Balaurul, biruit de Mihail, urmareste pe femeie si pe cei din samanta ei. 1. Si s-a aratat din cer un semn mare: o femeie invesmantata cu soarele si luna era sub picioarele ei si pe cap purta cununa din douasprezece stele./ 2. Si era insarcinata si striga, chinuindu-se si muncindu-se ca sa nasca./ 3. Si alt semn s-a aratat din cer: iata un balaur mare, rosu, avand sapte capete si zece coroane, si pe capetele lui, sapte cununi imparatesti./ 4. Iar coada lui tara a treia parte din stelele cerului si le-a aruncat pe pamant. Si balaurul statu inaintea femeii, care era sa nasca, pentru ca sa inghita copilul, cand il va naste. Despre cea de a treia taina revelata la Fatima: „Insusi Papa Ioan Paul al II-lea, in 1980, la Fuelden (in Germania), spusese: <Dat fiind continutul sau impresionant si pentru a nu provoca puterea mondiala a comunismului, predecesorii mei au preferat un limbaj diplomatic. Dar daca exista mesajul in care sta scris ca oceanele vor inunda continentele si milioane de oameni vor muri, e cazul sa nu fie dezvaluit? Multi vor sa afle continutul mesajului numai din curiozitate si pentru senzational, dar uita ca a cunoaste contine in sine si responsabilitatea>".
Nostradamus a scris ca Papa Ioan Paul al II-lea
are o misiune milenara, iar Boris Eltin
va conduce Republica Rusa...
Ne-am obisnuit sa interpretam si sa definim marile evenimente care au marcat lumea ultimei jumatati de mileniu prin recursul la Nostradamus caruia, in capodopera sa, Goethe i-a dedicat, dupa cum remarca Dan Zamfirescu2), doua pagini, intreband prin vocea lui Faust: „Oare un Dumnezeu a fost cel ce a scris aceste semne?" („War es ein Gott, der diese Zeichen schrieb?")
Este un bun moment inca sa mai zabovim asupra Papei Ioan Paul al II-lea: vizita Sanctitatii Sale in Romania a fost precedata de o campanie de presa declansata de jurnalisti care, in cautare de senzational, l-au invocat pe Nostradamus pentru a-si avertiza cititorii ca... „Papa va muri in Romania". Slava Domnului!, Papa s-a intors cu bine la Roma. Intr-o recenta interpretare a centuriilor, Stefan Paulus3) comenteaza catrenul Apparaitra vers le Septentrion/ Non loin de Cancer l’étoile chevelue:/ Suze, Sienne, Boëce, Eretion,/Mourra de Rome grand, la nuit disparue (Departe nu de Cancer, mai catre Septentrion,/ Steaua cu lunga barba pe bolta s-a ivi:/ Susa, Sienna, Beotia, cum si Eretrion,/ Muri-va al Romei mare, noaptea se va sfarsi) astfel: „In timpul eclipsei solare totale din august 1999, Soarele va fi aproape iesit din Cancer, intrand in Leu. Daca, asa cum afirma acest catren, cometa va aparea <departe nu de Cancer>, atunci ea trebuie sa se apropie de Pamant din spatele Soarelui. (...) Primul vers indica de asemenea si faptul ca ea va fi mai vizibila din emisfera nordica s<mai catre Septentrion (...) s-a ivi>t, observatie logica de vreme ce, in timpul verii boreale, Soarele se afla aproape la zenit, iar cometa se va vedea usor cand o sa reapara, la cateva saptamani dupa eclipsa." Autorul apeleaza si la interpretarea facuta de Erika Cheetham care, in cartea sa intitulata The Final Prophecies of Nostradamus, adauga, la capatul versului, „vor tremura": toate zonele pomenite de Nostradamus, spune Paulus, „sunt foarte active din punct de vedere seismic si se afla aproape de granita dintre placile tectonice africana si europeana. (...) Astfel, motivul logic de a inlantui la un loc zone diverse ca Susa, Sienna, Beotia si Eritrea este acela ca un cutremur de proportii masive va determina ca sectiuni mari din placa africana sa alunece sub placa europeana. In timpul acestui cutremur, Papa va muri (<muri-va al Romei mare>), evident, alaturi de multi alti oameni."
Despre Michel de Nostre-dame, Nostradamus, Henry James Forman - socotit autorul celei mai documentate si mai reputate istorii a fenomenului profetic - spunea ca este „profetul cel mai celebru care a aparut vreodata in Europa, poate cel mai celebru de la Biblie incoace" si „cel mai mare profet al timpului sau si al timpurilor care vor urma". Totusi, nu trebuie sa pierdem din vedere un lucru esential: Nostradamus a vorbit lumii cu talc ascuns, iar talmacitorii lui nu pot fi decat, la randu-le, profeti. Dintre sutele si sutele de nume care pot alcatui o bibliografie Nostradamus, palmaresul cel mai bogat in interpretari... nimerite pare a-l avea profesorul roman Vlaicu Ionescu. Interesant este faptul ca el a vazut in centuriile nostradamiene momentele cele mai importante ale istoriei Romaniei: unirea principatelor si castigarea independentei, Romania ca limita a frontului estic in primul razboi mondial, ocuparea tarii de catre armata sovietica in august 1944, Romania sub comunism, izbucnirea revolutiei din decembrie ’89, sfarsitul regimului Iliescu etc. In ceea ce priveste comunismul, si Paulus, si Ionescu ajung la aceeasi concluzie: comunismul va esua in Rusia, iar noile republici isi vor indrepta fata catre democratie. La loy Morique on verra deffaillir,/Après une autre beaucoup plus seductive:/Boristhenes premier viendra faillir,/ Par dons et langues une plus attractive. In talmacirea lui Vlaicu Ionescu: Legea Morica va fi vazuta decazand,/In fata alteia mult mai seducatoare:/ Niprul va fi primul care va esua,/ O alta fiind mai atragatoare prin daruri si prin limba. Atat unul cat si celalalt interpreteaza „Legea Morica" drept o aluzie la Utopia lui Thomas Morus, care aparuse cu 40 de ani inaintea Centuriilor: „Doctrina comunista (la loy Morique), spune Ionescu, va fi vazuta cazand in desuetudine si rasturnata de o alta care va fi mult mai seducatoare." Iar Paulus specifica: „aceasta forma de guvernamant este democratia". Vlaicu Ionescu isi urmeaza predictia: „Comunismul sovietic (Boristhenes) va fi primul care va esua (premier viendra faillir), caci un alt sistem politic se va dovedi mai atragator atat din productie si suporturi materiale (par dons - aceste <daruri> sunt, desigur, si o aluzie la sistemul american de ajutorare a tarilor slab dezvoltate, nu totdeauna fara un anumit interes), cat si prin doctrine, literatura si publicatiile sale (langues)." In ambele traduceri, pentru „Boristhenes" se intelege, prin sinecdoca, Rusia: acesta fiind numele dat in vechime Niprului. Profesorul Vlaicu Ionescu revine asupra acestui catren. „La publicarea acestui catren, nu puteam sti de ce profetul a ales ca simbol al Rusiei numele latin al Niprului (<Boristhenes>). Dupa evenimentele din 1991, ne putem insa explica motivul acestei alegeri. E vorba de o indicatie in plus, anume o aluzie la insusi cel care va darama comunismul, prin alegerea sa din iunie a acelui an. Intr-adevar, prin simpla anagrama, avem: BORISTHENES=BORIS TENENS. Licenta de o litera, conform regulii clasice. Sau, prin traducere din latina, <Mentinandu-l pe Boris>."
Era imposibil ca Nostradamus sa nu se fi oprit si asupra uneia dintre cele mai luminoase personalitati ale sfarsitului de mileniu: Papa Ioan Paul al II-lea: Puis après en sortira de la tige, de celle qui avait demeuré tant longtemps stérile, procédant du cinquantième degré sceluit qui renouvellera toute l’Eglise chrétienne. Si talmacirea lui Vlaicu Ionescu asupra misiunii Papei Ioan Paul al II-lea: „In acest timp, al Babilonului Secund, va aparea, in sfarsit, un Papa, diferit de seria anterioara de pontifi (en sortira de la tige), serie care ramasese sterila cu privire la datoria fata de tradita christica adevarata (de celle qui avait demeuré tant longtemps stérile). Acest Papa va veni din Cracovia (procédant du cinquantième degré), dintr-o tara comunista, si va fi cel sub care se va reinnoi intreaga Biserica crestina." Mai exact: „Karol Wojtyla este originar din Wadowice (dioceza Cracoviei). (...) Indicatia nostradamiana ca va veni de la 50o latitudine e, ca de obicei, perfect exacta, Cracovia fiind pe aceasta paralela. Spre deosebire de predecesorii sai din <tija> pontificala, care acceptasera <modernizari> si facusera concesii liberale (ca Ioan al XXIII-lea si Paul al VI-lea, prin Conciliul Vatican II, 1962-1965), Papa polonez rectifica pozitia Vaticanului, netolerand tarele capitalismului excesiv si intorcandu-se la traditia <Eclesiei> primordiale. Aceasta e ceea ce explica aprecierea nostradamiana." Sa-i dam crezare lui Nostradamus cel citit de profesorul Vlaicu Ionescu si sa speram ca Sanctitatii Sale ii este dat sa implineasca „profetia" pe care cardinalul Stefan Wyszynski a facut-o imediat dupa ce a devenit papa: „Tu vei fi Papa care va conduce Biserica in mileniul III". O misiune pe care Sfantul Parinte si-a asumat-o si este hotarat, cu voia lui Dumnezeu, sa o implineasca. Mai ales ca, din aceasta perspectiva, par sa prinda contur sensurile, nedezvaluite inca pe deplin, ale vizitei Sanctitatii Sale la Bucuresti.
„Anul 1999,
luna a saptea,
Din cer coboara
Regele Terorii"
Spune Nostradamus in Centuria X-72: L’an mil neuf cent nonante/neuf sept mois,/ Du ciel viendra un grand/ Roi d’effrayeur:/ Ressusciter le grand/ Roi d’Angolmois,/ Avant après Mars regner/ par bonheur." (In anul mie noua sute/ nouazeci noua sapte luni,/ Din cer un mare/ Rege-al Terorii-o sa soseasca:/ Reinviind pe marele/ Rege al Mongolilor,/ ‘Nainte ca si dupa,/ Marte ferice domneasca). Cele mai recente evenimente care au probat adevarul profetiilor sale este, am vazut, caderea comunismului. Acest catren este ultima dintre profetiile cu data concreta. Stefan Paulus atrage atentia ca „sept" poate fi interpretat atat ca sapte, adica luna iulie, cat si ca o abreviere a lunii septembrie: „in plus, septembrie era initial luna a saptea, denumirea insemnand literal <a saptea luna>". De retinut ca aceeasi opinie impartaseste si Goro Adachi. „Din cer" - Paulus avanseaza ideea ca Regele Terorii poate fi o cometa uriasa, de a carei apropiere de Pamant se va sti cu un timp inainte. „Al treilea vers al catrenului insinueaza ca aceasta cometa se va asocia cu schimbari semnificative in structura politica a natiunilor lumii; si anume, va provoca o resuscitare a puterii statelor asiatice. (...) Ultimul vers al catrenului il mentioneaza pe <Marte>, zeul roman al razboiului. Nostradamus da de inteles ca razboiul va preceda si va urma (<inainte si dupa>) evenimentele din 1999. (...) Omul raspunzator pentru acest razboi va proveni fie din Mongolia actuala, fie din China de nord-vest, aceeasi zona unde se nascuse Ginghis Han. Daca unele din celelalte comparatii cu Mongolia stau in picioare, atunci se poate ajunge la alte cateva concluzii. Mai intai, trebuie sa fie un razboi religios, invadatorii revendicand autoritatea lui Dumnezeu ca permisiune de a incepe razboiul. Al doilea, imperiul lor se va constitui rapid, probabil in interval de maximum un deceniu. Al treilea, in cursul acestui razboi se va produce frecvent genocidul, asasinarea unor culturi intregi. Ar putea fi chiar numit Al Treilea Razboi Mondial. Al patrulea, campania va ajunge din adancurile Asiei pana in inima unei Europe dezorganizate. In sfarsit, armatele atacatoare din Est ii vor depasi numeric in proportie enorma pe aparatorii Europei de Vest."
Aici isi gaseste locul finalul celui de al XII-lea capitol din Apocalipsa: 7. Si balaurul s-a aprins de manie asupra femeii si a pornit sa faca razboi cu ceilalti din semintia ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Iisus. Va fi al treilea razboi mondial un razboi etnic si religios in care necrestinii se vor ridica impotriva catolicilor si ortodocsilor uniti, in sfarsit, intr-un front comun?
Marina ROMAN
1) Fragmentele pe care le citam au fost publicate in revista Cuvintul, nr.4 (aprilie) 1999, si fac parte din cele doua capitole traduse si comentate de Dan Ciachir (pag. 8-9)
2) In capitolul Viata lui Nostradamus, din volumul editat de profesorul Dan Zamfirescu in 1998 la ROZA VANTURILOR si intitulat Mesajul lui Nostradamus catre romani - Descifrat de Vlaicu Ionescu
3) Stefan Paulus - Nostradamus 1999. Cine va supravietui? - Traducere de Mihnea Columbeanu - Ed. ANTET - 1998 - 304 pag. - pret 43 000 lei

Profetii

 

©Profetii